Carrito  

Sin producto

0,00 € Transporte
0,00 € Total

Ver cesta Continuar a la comprobación

 

El maratonià gironí Francesc Xavier Avellana ha publicat a Lakibuks el seu nou llibre El camí cap a les 100 maratons.

Nascut a Girona l’any 1966, atleta popular des de l’any 1978, triatleta i maratonià des de fa gairebé trenta anys, Xevi Avellana és una de les figures més conegudes i entranyables del món de l’esport amateur a les comarques gironines. Un reconeixement guanyat a força de la seva veterania i cordialitat, però també per la seva manera d’entendre l’atletisme, com l’expressió d’una forma de vida generosa i solidària, però al mateix temps compromesa i exigida.

 Al llarg de la seva vida esportiva ha disputat més de 1.000 proves atlètiques. A l’abril de l’any 2017, i precisament a Empúries, va assolir la fita de córrer la seva marató número 100, tot un rècord a l’abast de pocs esportistes. Imbuït del gran ideal de promoure i defendre la pràctica i els valors de l’esport, s’ha distingit en particular per la seva dedicació al foment de la carrera de Filípides i de la pedagogia de l’esperit del maratonià.

Tots aquests elements són presents al llarg d’aquest llibre, testimoni dels moments vitals més intensos de la carrera esportiva de l’autor i relat d’un camí que l’ha dut a arribar fins la marató centenària. “El camí cap a les 100 maratons” és, doncs, continuació de la història maratoniana d’en Xevi Avellana Revuelta, atès que el trajecte des de la primera fins la marató número 72 fou recollit en un llibre anterior, “Empúries: recordant Filípides”, publicat l’any 2013.